Domeinnaam opzeggen of verhuizen naar andere provider

U bent de eigenaar van een bij Dotpoint geregistreerde domeinnaam. U heeft dus al het recht om uw domeinnaam op te zeggen en/of te verhuizen naar een andere partij. Daar doen we helemaal niet moeilijk over.

Indien u een domeinnaam wilt opheffen bij Dotpoint, maar deze niet wilt verhuizen, dan kunt u hiervoor simpel een opheffingsverzoek voor indienen. U kunt ook de 'automatische verlenging' uitschakelen in het controlepaneel.
  1. Klik in het menu 'Domeinen' op 'Mijn domeinen'
  2. Zoek de betreffende domeinnaam op en klik op 'Beheer domein'
  3. In het submenu kiest u 'Automatische verlenging' en daar activeert of deactiveert u de automatische verlenging
Let op: indien dit submenu niet beschikbaar is, betreft het een extensie of registratie welke de optie niet biedt. In dit geval geldt dat het domein geactiveerd blijft, totdat u deze opzegt.

Domeinnaam verhuizen
Wilt u een domeinnaam verhuizen naar een andere provider, dan kunt u in hetzelfde 'Beheer domein' menu een token/EPP code opvragen, welke u aan de nieuwe provider kunt overhandigen om het domein te verhuizen.

Normaal gesproken geeft de nieuwe provider aan de oude provider (Dotpoint) door dat het domein is wegverhuist. Stuur ons voor de zekerheid nog een e-mail. Als de nieuwe provider het niet doorgeeft, krijgt u alsnog een factuur voor een volgende periode.